Foutieve info Belastingtelefoon leidt niet tot boete

Belastingplichtigen die hun aangifte verkeerd invullen door foutieve informatie die is verstrekt door de Belastingtelefoon, zal geen boete worden opgelegd. Wij lichten het graag toe.

 

Functioneren Belastingtelefoon

Elk jaar doet de Consumentenbond onderzoek naar het functioneren van de Belastingtelefoon. De Consumentbond oordeelde, net als in eerdere jaren, dat in 2017 het functioneren van de Belastingtelefoon onder de maat was. Slechts in 60% van de gevallen gaf de Belastingtelefoon het juiste antwoord op de vraag. De Tweede Kamer heeft naar aanleiding hiervan de demissionair Staatssecretaris van Financiën gevraagd over de gevolgen die dit voor belastingplichtigen met zich mee brengt indien zij deze foutieve informatie overnemen in hun aangifte.

 

Geen boete, wel belasting

Demissionair Staatsecretaris Wiebes heeft laten weten dat indien belastingplichtigen hun aangifte te goeder trouw invullen op basis van foutieve informatie die is verstrekt door de Belastingtelefoon er geen boete zal worden opgelegd. De inspecteur houdt de mogelijkheid tot het herstellen van de fout in de aangifte. Dit zal veelal leiden tot een verbeterde aanslag, waardoor alsnog belasting verschuldigd is.  

 

Ons advies aan u

Het is goed om te beseffen dat u dus niet kunt vertrouwen op de informatie die u krijgt van de Belastingtelefoon. Èn dat u in veel gevallen het verkeerde antwoord krijgt. Raadpleeg bij twijfel daarom altijd een belastingadviseur.

Indien u toch de Belastingtelefoon raadpleegt maak dan een goede aantekening van het gesprek. Op die manier voorkomt u een boete.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan vernemen wij die graag.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies.
Annuleren